Na pyszny początek książka, która dla amatorów gotowania i dobrego smaku, zachwycających się pięknem natury będzie idealnym smaczkiem na półce. Nie jestem wegetarianką, chociaż nie powiem, że nie próbowałam i że więcej nie spróbuję. Jednak możliwości potraw bez mięsa jest tak wiele, że aż kusi mięsożerców do kosztowania kuchni wegetariańskiej.

„Slow west vege” Katarzyny Kędzior  jest książką o gotowaniu, przeplataną cudownymi opowieściami, której autorka postanowiła wyprowadzić się z dużego miasta całkiem niedaleko, bo… niemal na koniec świata.

Osobiste fotografie uzupełniając przepisy z przepysznymi zdjęciami powodują, że nie jest to zwykła książka o gotowaniu. Jedzenie to ogromna część naszego życia. Jak pięknie może to harmonizować z naszymi wartościami i miłością do przyrody – autorka w magiczny sposób ujęła w książce. Nie mam wątpliwości, że wśród książek kucharskich to wyjątkowa pozycja.

Dziękuję Wydawnictwu Babaryba 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *