Dynię jemy, dynią dekorujemy, dynię wykorzystujemy
A co powiecie na taki przepis dekoracyjny i całkiem jesienny?
- po pierwsze dynię wydrążyć i zużyć w potrawie (np. jako zupa krem lub dodatek warzywny do makaronu);
- po drugie wyłożyć folią (do nabycia prawie w każdej kwiaciarni);
- po trzecie wypełnić ciasno dynię, nasączoną wcześniej gąbką florystyczną (do nabycia w sklepach ogrodniczych lub u zaprzyjaźnionej kwiaciarki);
- po czwarte umocować świecę;
- po piąte powtykać w gąbkę kwiaty;
- po szóste pójść do kuchni celem przyrządzenia sobie czegoś dobrego z dyni 😛
Wcale nietrudna, dekoracja ze świecą niekoniecznie na stół 😉 Smacznego!
3 komentarze
Łuki
Brakuje mi zdjęcia talerza pełnego dobrego kremiku z dyni 😉 Ale może to dla tego, że jestem głodny i zabieram się właśnie za śniadanko 😉 Dobrego dnia!
monika
Ja dynię robię z makaronem penne w sosie cynamonowym 😛 Do tego czosnek, śmietana kremówka, tarty parmezan i szczypiorek… Mniam! Będę robić w najbliższym czasie 😉
Kasia
Ale fajny pomysł 🙂