I to jaką, czerwoną 😛

Sprawa jest prosta i szybka – pod warunkiem, że tuńczyka i fasolę macie w lodówce i nie liczymy czasu na zakupy 😉 Zrobienie tej pasty zajmie Wam jakieś 5 minut, w porywach do 6 😀 To jak, robimy małe co nieco? Zapraszam do kuchni!

Oto składniki: tuńczyk w sosie własnym / puszka/, czerwona fasola / puszka/, majeranek (wedle uznania, ja daję naprawdę dużo), majonez (super, jeśli robicie domowy, ja mam ze sklepu), sól i pieprz.

Przygotowanie: tuńczyka wyrzucamy do miski, odlewając wodę. Tak samo robimy z fasolą. Dodajemy majonez, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. I już! Pyszne śniadanie, podwieczorek, kolacja lub po prostu przystawka są gotowe. Wystarczy podać z bagietką, ulubionymi chrupkami lub zwyczajnie z ogórkiem kiszonym – każda z tych wersji jest pyszna.

Smacznego koniecznie w ulubionym towarzystwie 🙂

14 komentarzy

    1. Zamiast majonezu w zastępstwie możesz zrobić sos podobny do składu majonezu domowego, czyli musztarda, dużo ulubionych ziół (lub akurat tych, które Ci pasują), oliwa z oliwek, świeżo wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Można też dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Pozdrawiam 🙂

      monika

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *