I to jaką, czerwoną 😛
Sprawa jest prosta i szybka – pod warunkiem, że tuńczyka i fasolę macie w lodówce i nie liczymy czasu na zakupy 😉 Zrobienie tej pasty zajmie Wam jakieś 5 minut, w porywach do 6 😀 To jak, robimy małe co nieco? Zapraszam do kuchni!
Oto składniki: tuńczyk w sosie własnym / puszka/, czerwona fasola / puszka/, majeranek (wedle uznania, ja daję naprawdę dużo), majonez (super, jeśli robicie domowy, ja mam ze sklepu), sól i pieprz.
Przygotowanie: tuńczyka wyrzucamy do miski, odlewając wodę. Tak samo robimy z fasolą. Dodajemy majonez, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. I już! Pyszne śniadanie, podwieczorek, kolacja lub po prostu przystawka są gotowe. Wystarczy podać z bagietką, ulubionymi chrupkami lub zwyczajnie z ogórkiem kiszonym – każda z tych wersji jest pyszna.
Smacznego koniecznie w ulubionym towarzystwie 🙂
Mniam, mniam wygląda smakowicie. Dzisiaj zrobię zakupy i przygotuję pastę na kolacje. Dziękuję za tak prosty przepis.
Cieszę się Kasiu, smacznego 🙂
Pyszny przepis, zdrowo,bo tuńczyk i do tego piękne zdjęcia. Gratuluję 😉
Dziękuję pięknie :-*
Mam akurat sporą puszkę tuńczyka princes, mam fasolę, więc jestem gotowa 😀 Super inspiracja, zrobię koniecznie i wypróbuję!
Ale super! Cieszę się i życzę smacznego 🙂
Dobry jest ten princes?
Taki pomysł jeżeli byś zrobiła fajne zdjęcia mogłabyś wstawić na konkurs tego tuńćzyka co pisała koleżanka wyżej
Dziękuję 😀
W swojej klasie cenowej jest bardzo smaczny (może najlepszy), ale nie porównywałabym go z droższym tuńczykami.
W sumie zainspirowałam się tym przepisem i zastanawiam się czy możnaby zrobić burrito z tuńczykiem skoro pasuje z fasolą Co o tym myślicie?
Myślę, że może być naprawdę pyszne, hm… zaintrygowałaś mnie – chyba sama będę musiała spróbować 😀
A można bez majonezu (bo nie mogę jajek)? Co dać zamiast niego?
Zamiast majonezu w zastępstwie możesz zrobić sos podobny do składu majonezu domowego, czyli musztarda, dużo ulubionych ziół (lub akurat tych, które Ci pasują), oliwa z oliwek, świeżo wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Można też dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Pozdrawiam 🙂